Niel van Meeuwen
Niel van Meeuwen Youtube video

Niel Van Meeuwen


BelgiŽ

Technologie inzetten om het leren te verrijken


Organisaties, teams en mensen ondersteunen om zich vanuit hun talenten te ontwikkelen in het werk, is een focus in mijn werk. Thema’s als organisatieontwikkeling, teamontwikkeling, organisatieklimaat zijn daar direct mee verbonden. Vooral heb ik een grote interesse in leer- en veranderprocessen en ga ik graag aan de slag met innovatieve werk- en leervormen, liefst als creatief ontwerper. ‘Net iets anders doen dan wat mensen verwachten’, dat prikkelt hen, maakt hen nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid is een krachtige motor voor leren en ontwikkelen, en vooral voor plezier op de werkplek.

Technologie inzetten om het leren te verrijken, dat spreekt mij enorm aan. Multimedia, beelden, virtueel en digitaal contact, web 2.0.,  van al die mogelijkheden maak ik gebruik in mijn werk. Wat ik ook spannend vind is het gebruik van spel- en experimentele werkvormen om ervaringen te creëren waarvan geleerd kan worden. Duurzaam leren start immers uit een intense ervaring. Een experimentele of spelsituatie voorziet in dergelijke ervaringen; mensen staan daarin anders in een leervraagstuk en gaan van daaruit onderzoeken, experimenteren, ontdekken.
Graag wil ik mij in de toekomst nog meer toeleggen op de verbinding tussen leren-technologie, en leren-spel. Door dit in verbinding te doen met collega’s en klanten leren we veel van elkaar en kunnen we steeds blijven vernieuwen.

Mijn passie voor leer- en veranderingsprocessen heb ik gevonden tijdens mijn jarenlange engagement als vrijwilliger in de kadervorming van het jeugdwerk, en later in mijn studie als sociaal pedagoog aan de K.U. Leuven, waar ik ook mijn academische lerarenopleiding doorliep. Sinds 2008 ben ik verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company in België en in 2009 maakte ik de overstap naar het ondernemerschap.