Dieser Eintrag steht nicht auf Deutsch zur Verfügung.


Studie
Human Resource Management
Universität
Hogeschool van Amsterdam

Ontdekken en leren vanuit nieuwsgierigheid

 

Wat maakt Kessels & Smit voor jou interessant?

Ieder mens leert zijn hele leven. Als een organisatie zich voortdurend bezighoudt met iets wat iedereen aangaat, vind ik dat reuze interessant. Door bij Kessels & Smit stage te lopen krijg ik een kijkje in de spreekwoordelijke ‘keuken’ van mijn toekomstige baan als HR-adviseur. Kessels & Smit focust op jouw persoonlijke kracht. Dit doen zij niet door een leertraject te faciliteren dat de oplossing al aanreikt, maar te geloven dat de persoon met zijn eigen talenten en interesses zorgt voor ontwikkeling. Hier geloof ik ook in!

 

Hoe ziet je stageopdracht eruit?

Mijn stageopdracht speelt zich af bij een klant van Kessels & Smit. Deze klant bedient de sectoren kinderopvang, jeugdzorg en welzijn op het gebied van leren en ontwikkelen. Mijn afstudeermaatje en ik gaan van een leertraject van deze klant gedurende vier maanden de impact van meten. Binnenkort zien wij in de praktijk hoe het leertraject zijn uitwerking heeft gehad door bij tien organisaties langs te gaan om interviews af te nemen. De opdracht is voor mij erg uitdagend omdat wij field research verrichten bij verschillende organisaties en de uitkomsten van ons onderzoek met de sectoren worden gedeeld!

 

Naar welke thema’s ben je nieuwsgierig?

Over een aantal jaren heb ik mijn eerste ‘echte’ baan. Dat associeer ik altijd met serieus zijn en geen tijd meer voor spelen. Bij Kessels & Smit merk ik dat de nadruk ook kan liggen op speels leren. Dat een serieus onderwerp op een speelse manier wordt opgepakt. Ik ben erg benieuwd hoe het speelse leren bij Kessels & Smit in de praktijk wordt vormgegeven. Bij Kessels & Smit worden er ook workshops gefaciliteerd over job crafting. Als ik ga werken wil ik werkzaamheden die aansluiten bij mijn talenten en interesses. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe ik mijn talenten kan inzetten om van mijn toekomstige baan mijn droombaan te maken!