Dieser Eintrag steht nicht auf Deutsch zur Verfügung.


Studie
Master Strategisch Human Resource Management
Universität
Universiteit Utrecht

Wat is een organisatie eigenlijk?

 

Wat maakt Kessels & Smit interessant voor jou?

Wat heeft een organisatie nodig om een organisatie te zijn? Wat is een organisatie eigenlijk? Dit soort existentiële vragen begin ik mij steeds meer te stellen tijdens mijn stage en het schrijven van mijn masterthesis. Blijkbaar heeft een organisatie geen formeel hiërarchische structuur, management, een baas, een strategie of een HR-beleid nodig om goed te functioneren. Sterker nog, het lijkt alsof organisaties zonder al deze zaken veel beter presteren, in zowel het financiële als het menselijke domein. Ik vind het onwijs interessant om in de praktijk te ondervinden hoe K&S hieraan gestalte geeft!

 

Hoe ziet jouw stageopdracht eruit?

We denken dat de organisatievorm van K&S andere (netwerken van) ondernemers zou kunnen inspireren en verder helpen. Het blijkt ook dat K&S regelmatig vragen krijgt over hoe het er hier aan toe gaat. We zijn op zoek naar ondernemers die in een netwerk functioneren en hier wellicht een volgende stap in willen maken. Wat zijn hun behoeften, wat zijn vraagstukken, en hoe kan K&S hen hierin inspireren of uitdagen? Dit zijn vragen die ik voor mijn stage wil beantwoorden.

 

Naar welke thema’s ben je nieuwsgierig?

Ik doe onderzoek naar wat ik noem ‘bijzondere bedrijven’. Dit zijn organisaties ‘zonder managers’ waarin werknemers veel vrijheid, autonomie en vrijheid ervaren, zoals het bekende voorbeeld van Buurtzorg. Ook ben ik geïnteresseerd in het ondersteunen en coachen van startende en groeiende ondernemers, het ontwikkelen van talenten in organisaties, en het bedenken van creatieve manieren om mensen mee te nemen in een bepaald traject.