Nederland

In 1977 starten Joseph Kessels en Cora Smit een samenwerking als opleidingskundig adviseurs. Als Kessels & Smit ontwikkelen zij vernieuwende aanpakken voor het effectiever maken van opleidings- en leertrajecten. Bijvoorbeeld door het ontwerpen niet alleen als een systematisch maar ook als een relationeel proces te zien en werk en opleiding weer dichter bij elkaar te brengen. Door veel te publiceren over hun werk en ook een leergang Opleidingskunde te starten onder de vlag van de FCE/Stichting Opleidingskunde, leveren zij een belangrijke bijdrage aan ons vakgebied.

 

In 1996 verbinden zij zich met Profound, een opleidingskundig adviesbureau opgericht door Paul Keursten. Dit is de start van Kessels & Smit, The Learning Company. Het bureau van 6 mensen groeit in de loop der jaren uit tot een netwerk van zo’n 30 adviseurs en 6 ondersteuners in Nederland.

 

De orientatie van het advieswerk groeit mee. Naast onderwijskundige vraagstukken werken de adviseurs nu ook aan strategische vraagstukken rondom de inrichting van organisaties (kennisproductiviteit, leiderschap, werkplekleren) en maatschappelijke thema’s (duurzaamheid).

 

De thuisbasis is een pand aan de Maliebaan te Utrecht. In de grote tuin kan 's zomers heerlijk buiten gewerkt worden.